TIR savcıları: Hukuku uyguladık

ADANA ve Hatay’da MİT TIR’larının aranmasıyla ilgili operasyonda görevli 4 savcı ile eski Adana İl Jandarma Komutanı, Tarsus 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nin haklarında verdiği tutuklamanın ardından adliyeye gitti.

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, çilingirle birlikte, önceki gece Savcı Aziz Takçı’nın Kozlu ilçesindeki evine gitti. Zonguldak Başsavcıvekili Kemal Mecit’in de eşlik ettiği polisler, Takçı’yı evinde bulamayınca arama çalışması başlatıldı. Savcı Aziz Takçı, dün sabah eşi Zonguldak 2’nci Sulh Hukuk Mahkemesi Hâkimi Selma Rahşan Takçı ve 2 yakınıyla evinden çıktı. Apartmanın önünde bekleyen polisin elini sıkan Aziz Takçı, otomobiline binip, polis ekipleri nezaretinde adliyeye gitti. Savcının eşi hâkim Selma Rahşan Takçı, “Hukukla ilgisi olan olmayan durumların tutuklama aşaması mümkün değil. Bunu yapanların kendilerine ‘hukukçu’ demesi ne derece doğru” dedi.



Gaziantep’te görev yapan Savcı Ahmet Karaca ise dün sabah Gaziantep Adliyesi’ne giderek teslim oldu. Savcı Karaca, Tarsus’a gönderilirken, “Silah-mühimmat nakledileceği ihbarına ‘boşver’ diyememek en büyük kabahatimiz olsa gerek” dedi. Önceki gün Adana’da evlerinde gözaltına alınan dönemin Adana Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık ile Savcı Özcan Şişman, dün Tarsus 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne getirildi. Şişman, “Devletin savcısını bu şekilde derdest etmeleri suçtur. Bu suçu işleyenler cezalarını çekeceklerdir” diye konuştu. Süleyman Bağrıyanık ise “Bugüne kadar hep hukuku uyguladım. Biz haydut değiliz, bir eşkıya değiliz. Kaçacak halimiz yok” dedi.
Şüpheliler, ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası’ öngören TCK’nın 312’nci maddesi kapsamında, ‘cebir ve şiddet kullanarak hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs’ ile suçlanıyor.              
Albay da adliyede
m Hakkında tutuklama kararı verilen eski Adana Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay da dün avukatlarıyla Tarsus Adliyesi’ne gitti. Albay Çokay, adliye girişinde “Jandarma kanunu uygular, biz kanunu uyguladık” dedi.
Share on Google Plus

About aytek

0 yorum:

Yorum Gönder