Halkla ilişkiler bölümü

Programın Amacı

Kurumları halka tanıtmak, halkın ilgisini uyandırmak, çevrede kurumlarla ilgili olumlu izlenimler bırakmak, basın fotoğrafçılığı ve kitle haberleşme kurumlarını içeren konularda eğitim ve araştırma yapmaktır.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler

Hukukun temel  kavramları, siyaset bilimine giriş, sosyoloji, grafik resim, stenografi, fotoğrafçılık, sosyal antropoloji, halkla ilişkiler, reklam teorisi, iktisat, bilgi kaynakları, sosyal psikoloji, Türkiye ekonomisi, kitle iletişim kuramları, pazarlama, propaganda, tüketici davranışları, ceza hukuku, sinema, reklam metin yazarlığı, haberleşme hukuku, kamuoyu araştırması, kampanya plânlaması, reklam filmi yapımı ve yönetimi gibi dersler okutulmaktadır.

Çalışma Alanları

Gazete,banka, reklam firmaları ve tanıtım sektöründe çalışabilirler. Kurumu tanıtıcı broşür, bülten ve rapor hazırlamak, kurum etkinliklerini kitle iletişim araçlarıyla halka duyurmak, toplantı ve konferanslar düzenlemek ve kurum adına sanatsal etkinliklerde bulunmak görevleri arasındadır.

Bürolarda; iktisatçı, işletmeci, gazeteci, radyo televizyoncu, sosyolog,psikolog,istatistikçi ve reklam uzmanlarıyla çalışırlar.
Share on Google Plus

About aytek

0 yorum:

Yorum Gönder