Programın Amacı
Süt teknolojisi programının amacı, süt üretiminin artırılması, kalitesinin yükseltilmesi, sütten yapılan gıda maddelerinin üretimi, kalite kontrolü, saklanması ve pazarlanması alanında çalışacak teknik insangücünü yetiştirmek ve araştırma yapmaktır.
Programda Okutulan Belli Başlı Dersler
Süt teknolojisi programında matematik, fizik, kimya, botanik, ekonomi, istatistik ve meteoroloji gibi temel derslerden başka; teknik resim, genel mikrobiyoloji, gıda mikrobiyolojisi, genel gıda kalite kontrolü, süt işleme teknolojisi, işletme hijyeni ve sanitasyon gibi dersler okutulmaktadır.
Gereken Nitelikler
Süt teknolojisi alanında çalışmak isteyen kimselerin normalin üzerinde bir genel akademik yeteneğe sahip biyolojiye ve kimyaya ilgili ve bu alanda başarılı olmaları beklenir.
Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler
Süt teknolojisi programını bitirenlere "Ziraat Mühendisi" unvanı verilir. Diplomada alan belirtilir.
Süt teknolojisi alanında yetişen ziraat mühendisi (süt teknoloğu), hammadde halindeki sütün kalitesinin artırılması, sütten yağ, yoğurt, peynir gibi ürünlerin en iyi şekilde üretilmesi için yeni teknolojilerin geliştirilmesi veya uygulanması, süt ürünlerinin kalite kontrollerinin yapılması, korunması ve pazarlanması ile ilgili düzenlemelerin yapılmasına çalışır. Süt teknoloğunun çalışmaları gıda teknoloğununkine çok benzer; süt teknoloğu süt üretimi alanında uzmanlaşmış bir gıda teknoloğu sayılabilir.
Çalışma Alanları
Süt teknolojisi alanında yetişen ziraat mühendisi başta Süt Endüstrisi Kurumu olmak üzere süt ve sütten yapılan gıda maddelerinin üretimi ile ilgili kamu ve özel kuruluşlarda çalışabildikleri gibi kendileri özel iş yeri açabilirler.
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum:
Yorum Gönder